Partio hyökkäsi aamulla yksityisalueelle! On kuulkaa ihan puppua, ettäkö aina partiolainen ja kokoajan partiolainen, se tuli todistettua siinä kampaajan tuolissa. Yritin hätistää partiota pois, mutta se ei mennyt vaan söi minun vapaa-aikaani, johon sillä ei olisi mitään oikeutta.

Kampaaja ja kosmetologi ovat tytön pyhiä asioita. Säännöllistä, ajoissa kalenteriin laitettua ja pysyvää. Niiden edessä joustavat niin työ kuin partiokin vaikka se sitten tarkoittaakin joskus sitä, että töistä täytyy lähteä puolilta päivin tai että sinne hurautetaan lounasajaksi (kuten tänään). Sellaista se vaan on, sillä tytön täytyy tehdä mitä tytön täytyy tehdä. Aamulla istuskelin kaikessa rauhassa kampaajalla suunnittelemassa miten ja mistäkohtaa hiuksia sopivimmin kasvatetaan hääkampausta varten ja kuinka tummaa pohjaa laitetaan nyt jotta punaiset raidat ovat mahdollisimman punaiset. Jostain syystä puhe kääntyi kuitenkin lapsiin ja harrastuksiin. Eikös partio silloin hyökännyt ja minä jäin alle.

Kampaajani tytär harrastaa jalkapalloa Euroliigassa, mutta on ilmeisen epävarmaa, miten passeli harrastus tämä oikein on. Tyttö on vasta 5, mutta äiti pohti kuitenkin kovasti, mikä muu harrastus voisi olla kokeilemisen arvoinen. Siinä kesken naistelehtien ja rennon rupattelun alkoi päässäni soida partiomarssi ja aamu-unisesta tytöstä sukeutui Suuri Partionpuollustaja (SP). Taisteluun, vaikka värisuikaleet päässä!

Lempihetkeni kampaajalla on se, kun hoitoaineen jälkeen saa hetken nauttia ihanasti päähieronnasta. Silloin silmät menevät kiinni ja maailmaa ei ole. Tänään ei ollut toivoakaan, ettäkö olisin saanut pitää hetkeni! Katon halogeenilamppuja tuijottaessa vastailin kampaajani kysymyksiin siitä, onko partio jotain uskonnollista ja mitä siellä leireillä sitten oikein tehdään. Silmät säihkyen kerroin kaikesta tekemisestä, ryhmässä toimimisesta ja muusta mikä partioon kuuluu vaikka sisällä suututti. Ettäs kehtaa, se partio.

Hyvä päivä kuitenkin ja kivat hiukset. Mutta miten ihmeessä se morsiuskruunu saadaan näyttämään hyvältä päässä?

ärrismurris,

Iida