Valmiina säntäämään Kohinalle? Valmiina tekemään ja toimimaan, innostumaan ja heittäytymään? Kohina on upea näyte siitä, miten pitkäjänteisellä ja tavoitteellisella tekemisellä saadaan aikaan tapahtuma, joka liikuttaa puolta piirin jäsenistä. Viikon päästä tähän aikaan lähes pari tuhatta uusmaalaista viettää tämän vuoden partiotapausta Hangon Syndalenissa. Pari sataa tekijää on pistänyt itsensä likoon, jotta teltat, katokset, ohjelmapisteet ja muut rakennelmat nousevat Kohinalle ajallaan ja me voimme sännätä paikan päälle, pienet ja isot partiolaiset.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muistan hyvin, miten isoja juttuja suuret leirit olivat pienelle partiolaiselle. Näin vähän isompana rooli leirillä on erilainen. Enemmän huolta muista kuin itsestään, mutta aina mahdollisuus kasvaa ja kokeilla, haastaa itseään ja lähteä enemmän kanssa kuin mitä tuli, vaikka lautanen olisi hajonnut ja pyyhe kadonnut. Piirileirit tai mitkään muut partiotapahtumat eivät ikinä toteutuisi, jos ei olisi niitä isompia partiolaisia. Partiossa opitaan monia muussakin elämässä tarvittavia taitoja vähitellen, pienestä pitäen. Meille isommille näiden taitojen hyödyt alkavat konkretisoitua myös oman lippukunnan, piirin, maan tai kokonaan partion ulkopuolella.

 

Kohinalla perjantaina 25.7 on loistava tilaisuus tulla tutustumaan ja juttelemaan muiden isojen kanssa siitä, mitä hyötyä partiossa opituista taidoista on. Samalla pääset selvittämään, mihin kaikkialle sinulla olisi vielä mahdollisuus näin vähän isompanakin päästä ja päätyä. Ilta alkaa Kuka-teltalla klo 18 tutustumisella. Me kaikki olemme jotain muutakin kuin partiolaisia, mutta mitä? Tule tsekkaamaan kuka se naapuriteltan tyyppi oikeastaan on. Ja sen jälkeen vähän lisää! Paikalla on 5 partiopersoonaa kertomassa, mitä heille on partiosta tarttunut mukaan muuhun elämään ja miten partiosta pystyy tekemään vähän enemmän. Miten partiotausta auttaa kaupunginjohtajaa? Miten Järvenpäästä päädytään SPR:n varapuheenjohtajaksi tai Nurmijärveltä Arkadianmäelle? Tai Helsingistä kansainväliseen kriisinhallintaan? Entä Euroopan nuorisofoorumin varapuhikseksi?

 

Tule mukaan kertomaan, juttelemaan ja kuulemaan, onko partiolainen oikeasti aina vähän valmiimpi vaikuttamaan yhteiskunnassa, vähän enemmän ja vähän paremmin. Ehkä matkaan tarttuu myös ajatuksia ja seuraavia paaluja omalle partiopolullesi? Illan päätteeksi menemme seuraamana kun samoajat osallistuvat Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa järjestettävään Big Jump:piin puhtaiden vesien puolesta.  

 

Olethan mukana? Aina valmiimpana? Nähdään perjantaina! Tervetuloa!!

 

valmistautumassa,

 

Paula