Ilta on tummunut yöksi jo aikoja sitten ja pihalla palavat ulkoroihut. Lettuja ja hilloa. Ehkä miesten saunavuoro juuri alkamassa. Pohditaan kellojen kääntämistä ensi yönä. Teltan ääriviivat näkyvät pimeydessä jos osaa oikein katsoa ja sisällä rakennuksessa palavat valot. Keittiössä pohditaan aluekokouksen päivämäärää, joku puhuu aikuisten roolista lippukunnissa ja toisaalla ihmetellään oman kunnan partiovajetta. Päivän jutut ovat jääneet elämään muun jutustelun keskelle. Kenellä on otsalamppu?

Johtajapäivien lauantai on ollut täyttä toimintaa ja tohinaa täynnä. Kohinaa, uudistuksia ja lippukuntien kuulumisia. Tuoksuja ja tunteita, äärettömän hyvää ruokaa (punajuurilohkoja uunivuokaan, vähän ruokakermaa ja sinihomejuustoa, pari tuntia uunissa) ja vielä hirmuisen hyvässä seurassa. Olen nähnyt miten aivot sauhuavat ja lukuja ihmetellään, vastustetaankin ja halutaan ymmärtää. Olen nähnyt miten idealamppuja syttyy ja kokonaisuudet alkavat hahmottua, miten uudet ikäkaudet alkavat olla tuttuja ja tajuttavia. Miten aikuisetkin innostuvat, kuinka Kohina alkaa siintää silmissä ja kaikua korvissa. Olen ilolla nojannut pönttöuunin laitaan ja seurannut sivusta, sen jälkeen kun on juostu sukkulaviestinä seuraavien vuosien suunnitelmia kasaan.

Päivä on ollut täynnä ja antanut ainakin minulle paljon. Eri ikäisten johtajien yhteistyö, keskustelut ja yhteispeli ovat jotenkin taas osanneet yllättää. Miten asiat vaan hoituvat ja toimivat, miten hyvä on vain seistä seinustalla. Miten paljon tapahtuu kun vain on paljon erilaisia ja eripestisiä ihmisiä eri lippukunnista paikalla. Miten ylpeä taas voikaan olla meidän jengistä. Vaikka kuinka raadollisesti on juteltu haasteista ja kasvutavoitteista, on vastaanotto ollut suopea. Meillä on paljon töitä. Elän tällä lauseella ehkä loppuvuoden. Koko hommassa avainsana on juuri me tarkoittaen lippukuntia, alueita, piiritoimijoita, ihan kaikkia. Kukaan tai mikään ei pysty tähän yksin, mutta yhdessä koko maailma on mahdollisuus. Laadun ja kasvun haasteet ovat handlattavissa, mutta meillä on paljon töitä. Meillä.

Unille ihan pian. Meidän keskelle.

Paula