Partiota on eri vaikeus ja vakavuusasteita. Partiotapahtumilla ja tapaamisilla on tapana inspiroida ja innostaa, pistää vauhtia kaikkeen tekemiseen. Partiokokouksilla taas on valitettavan usein myös toisen tyyppisiä vaikutuksia, jotka ovat suoraan verranollisia kokouksen pituuteen ja sujuvuuteen. Vaikka näkeminen ja jutustelu on piristävää, olen usein kuitenkin parhaimmillani tekijänä sellaisissa tehtävissä, joita voi tehdä yöllä yksin tietokoneella. Se on minulle HelppoPartiota, yksinkertaista ja säädeltävää. Just me and my machine.

HelppoPartio on tällä hetkellä sähköposteja, tiedonvälitystä ja tehtävälistoja. Satahangan toimiston speksausta ja asiamiespostien sisältöjä. Valmis dokkaripohja, johon saan suoltaa kaikki päässä vellovat epäselvyydet ja kysymykset, laittaa sen viikonlopuksi Villen mukaan ja odottaa vastauksia. Tsadam. Voiko olla helpompaa. Piirin varajohtajana HelppoPartion osuus on kokonaistehtäväkentästä huomattavasti pienempi. Enää ei voi vain tehdä kysymyslistoja ja lähettää niitä muille ratkottaviksi. Miksi tätä varapaavin paikkaa nyt sitten vaikeusasteeltaan kutsuisi....haastavaksi? Hankalaksi? Hulppeaksi? Hulluksi?

HulluPartio olisi varmasti ihan hyvä termi, ainakin näin alkusyksystä kun kaiken normaalin lisäksi käynnistyy massiivinen uudistusten sarjalla suurella voimalla. Uusi Uusimaa, Uusi Ohjelma, Uusi Koulutusjärjestelmä ja kumppanit. Suunniteltava näkymään ja toimimaan meillä. HulluPartio. Tosiaan. Mutta alkusyksy on osoittanut myös helppouttaan hullujenkin asioiden äärellä. En tiedä, kumpi meistä puhuu enemmän luottamuksesta, minäkö vai Satu? Vai toinen siitä, että toinen puhuu paljon luottamuksesta? Oli miten oli, luottamus on yksi elementti, joka tekee HulluPartiosta asteen helpompaa. Kun kokonaisuus on väkkyrällä kuin jättiläistippaleipä ja venyvä kuin jumppakuminauha, on oltava riittävästi luottoa niihin, jotka ahertavat tippaleivän uumenissa tai pitävät kuminauhaa kireällä toisesta suunnasta. Pitää luottaa siihen, että ote on jämäkkä eikä toinen päästä irti.

HulluHelppoPartio. Uudenmaan voima on aina ollut ennakkoluulottomuudessa ja edelläkävijyydessä. Siinä että on uskallettu yhdessä kurottaa ja koetella. Tulevana vuonna tätä asennetta tarvitaan tuplamäärä kaikilta meiltä, jotta uudesta ja vieraasta saadaan tuttua ja sopivaa. On aika jälleen näyttää, miten päheä meininki meillä on ja ottaa se rohkea etunoja. Uudesta kiinni, uusmaalaisesti soveltaen. HulluPartiosta HuippuPartioksi ihan joka kolkassa. Yhdessä, eikö?

sieltä huoneelta,

Paula