Uusi vuosi on alkanut myös täällä pohjoisella Uudellamaalla rauhaisissa merkeissä. Vuoden vaihdetta otimme kaveriporukassa vastaan Salpausselän partiopiirin puolella lähes perinteisin menoin. Yllätyksiä iltaan mahtui myös, mutta niistä lisää sitten joskus. Vanhan vuoden viimeisinä päivinä tein jo muutamia uuteen vuoteen tähtääviä toimia. Raivasin tilaa sähköpostilaatikkooni, perustelin uusia kansioita tietokoneelle ja tutkin läppäritarjontaa. Koitin myös irrottautua edellisestä piiripestistäni. Fyysinen puoli onnistui yllättävän hyvin (mapit ja paperit seuraajalle) mutta henkisessä puolessa olikin jo enemmän tekemistä.

Vuoden aloittaminen varapijon tittelin takaa jännittää. Olo on hieman samanlainen kuin seuraavalla julkkiksella: " Minulle käy usein niin, että havahdun yöllä ja alan miettiä jotain vakavaa ongelmaa kunnes päätän keskustella siitä paavin kanssa. Yhtäkkiä olen täysin hereillä ja muistan, että minähän olen paavi." (Paavi Johannes XXIII) Näin varapaavinkin paikalta on loistavat mahdollisuudet vaikuttaa uusmaalaiseen partiointiin ja lippukuntien toimintaedellytyksiin piirin toimintojen kautta. Sadun kanssa käydyt partiokeskustelut ovat jo tähän mennessä olleet todella antoisia ja yhteistyön alku on enemmän kuin lupaava. Tykkään Sadun tavasta kyseenalaistaa ja tuoda uusia ajatuksia ennakkoluulottomasti esiin. Syyskokouksen valinnat pihan jäsenistäkin vaikuttavat kovin onnistuneilta. Potkua ja päättäväisyyttä näyttäisi löytyvän ja yhteiseen suuntaan suksien tämä porukka saa aikaan ihan mitä vaan! Vanha totuus, että ympärilleen kannattaa aina kerätä itseään pätevämpiä ihmisiä jos oikeasti haluaa saada jotain tehtyä, pitänee jälleen kutinsa.

Piirin strategian laadun ja kasvun tavoitteiden saavuttamisessa onkin työsarkaa meille kaikille. Pijojen tehtävissä tämä tarkoittaa piirikokonaisuuden hallintaa sen eri osia johtamalla niin, että kaikkien toimien suunta on sama. Vuosien aikana on ollut hienoa nähdä, miten paljon piirin ryhmissä on innostusta ja osaamista ja kuinka parempi yhteys lippukuntiin vähitellen rakentuu molemmista suunnista, lippukunnista piirin ryhmiin ja toisin päin. Tätä linkkiä pitää entisestään vahvistaa kaikin voimin jokaisen piirin toiminnon kautta. Strategian sanaparista "laatu ja kasvu" on kasvun hallinta tällä hetkellä yksi suurimmista haasteistamme. Uusien lippukuntien tukemiseen on panostettava juuri nyt, koska pian on liian myöhäistä.

Uusimaa on taas valmis uuteen partiovuoteen, jatkamaan raivaajan työtään. Piirin ensimmäinen talvileiri on ensimmäisiä uuden vuoden virstanpylväitä. Jälki-ilmoittautuminen on vielä mahdollista, toivottavasti mahdollisimman moni uusmaalainen johtajaikäinenkin pääsee leirille edes muutamaksi yöksi. Uusi vuosi tuokoon uusia kujeita ja leppoisia hiihtosäitä koko piirille!

Luistoa ja pitoa sopivassa suhteessa toivoen,

Paula