Pimeä tulee paljon ennemmin kuin olisin muistanut jos joku kysyisi. Rovaniemen lumi ja joulupukki tuntuvat jo kovin kaukaisilta muistoilta, vaikka vielä eilen tyttö liukasteli uusissa saappaissaan pakkaslumella. Jäsenkokousreissulla matkustettiin melkein vuorokausi, istuttiin suurin osa muusta ajasta valtuustosalissa kokoustamassa ja nukuttiin liian vähän, käytiin napapiirillä ja oltiin mukana niissä suurissa asioissa, joita kokouksella oli päätettävänään. Todella hyvä reissu ja huippudelegaatio! Tänään tuntuu olevan yleinen jälkipyykkipäivä, joten en malta olla pyykkäämättä.

Uusimaa oli liikenteessä 12 hengen delegootilla, jossa 8 jäsenellä oli ääni käytössään ja 4 delegoottia oli paikalla tarkkailijoina. Kokoukseen valmistauduttiin niin henkisesti kuin asioidenkin puolesta erittäin suurella pieteetillä, sillä edessä oli isoja asioita! Etenkin henkilövaalit puhututtivat ja tsekkailimme myös muita suuria asioita tarkalla silmällä: miten kommenttimme ovat missäkin menneet aiemmin perille? Vieläkö on jotain, jota haluamme kysyä ääneen tai nostaa muuten esiin? Olisiko jopa jotain, josta tekisimme muutosesityksen? Muutosesityksiin emme päätyneet, sillä kokouksessa päätettyjä asiakirjoja on hiottu jo niin pitkään, että jos suurikaan huolemme ei aiemmin ole mennyt läpi ja siihen on saatu vastaus ja perustelut, ei jäsenkokous ole enää oikea paikka rutkuttaa ilman uusia perusteita ja kunnon kannatusta. Me olimme tehneet voitavamme jo ennen kokousta mm. piirikierrosten ja partioneuvoston kautta. Puheenvuoroja ja kysymyksiä meillä silti oli, esimerkiksi aikuisten partiolupauksesta ja sellaisesta.

Henkilövalintoja varten meillä oli tilaisuus haastatella kaikkia ehdokkaita sekä tietysti tutustua heidän esittelyihinsä, esitteisiinsä jne. Haastatteluissa kävimme saman kysymyspatteriston kaikkien kanssa läpi. Kysymykset oli koottu jokaisen delegaation jäsenen ehdotuksista, kunkin toiminnanalan asioista. Näin meillä oli käytössämme vertailukelpoista dataa. Sen jälkeen keskusteltiin, keskusteltiin ja äänestettiin. Mielipiteitä ja fiiliksiä tarkastettiin vielä jässärin aikana pitämissämme delegootin kokouksissa, sillä ennen äänestyksiä ja päätösten nuijimisia kaikki olisi ollut mahdollista. Olimme valmistautuneet erittäin hyvin ja delegaation puhiksena oli ihan mahtavaa, että jokaisella meistä oli kykyä olla mieltä, kyseenalaistaa muiden mielipiteitä ja muodostaa oma kantansa. Delegaation kanta muodostui tarvittaessa äänestyksellä. Meille oli tärkeää, että käytämme kaikki äänet Uudenmaan ja partion puolesta samaan suuntaan, sillä kukaan meistä ei ollut paikalla edustamassa itseään vaan piiriä.

Jässärimatka oli iloinen ja innostava kokemus! Meillä oli reipas ja päheä fiilis, siistit "Kokka talviteloilla" tai "Oma napa" -paidat, ihan miten niitä haluaa nimittää ja ennen kaikkea nuorekas mutta osaava delegaatio. Keski-iältämme delegaatiomme oli jässärin nuorin ja matkassa oli useampi ensikertalainen. Jokaisella äänivaltaisella delegaatilla oli kokouksessa puheenvuoro tai luottamustehtävä. Jokainen delegoottimme oli oikeasti perillä kokousasioista ja jokainen delegootissamme toi yhteiseen päätöksentekoon oman kantansa. Ihan huippu jengi!

Kiitos ja kumarrus, ootte mahtavia!

Paula