Ensi viikonloppuna Rovaniemi on kaiken keskipisteenä kun partiokansa ympäri Suomen kokoontuu päättämään monesta isosta asiasta yhtä aikaa. Pöydällä ovat niin peruskirja, strategia kuin säännötkin, henkilövaaleja unohtamatta. Kahden vuoden välein pidettävä jäsenkokous on järjestön ylintä päätösvaltaa käyttävänä foorumina niin keskeinen ja merkittävä paikka, että joka kerta vähän jännittää. Varmaan kaikin puolin pöytää.

Jässärissä valitaan järjestölle kolme uutta puheenjohtajaa: varsinainen puhis, varapuhis sekä partioneuvoston puhis. Näistä kahteen ensimmäiseen pestiin ehdolle ilmoittautuneet olivat eilen illalla Partioasemalla tentattavina. Uusmaalainen jäsenkokousdelegaatio otti kaiken irti jokaisesta kandidaatista sen 20 minuutin aikana, joka meille aina suotiin. Olimme valmistelleet etukäteen kysymyksiä monelta eri osa-alueelta ja halusimme kuulla, mitä annettavaa ehdokkailla meille olisi. Miten Uuttamaata voidaan jeesata ottamaan kasvupotentiaali haltuun? Mitä mieltä ehdokas on järjestön viestinnästä? Entä mistä saadaan lisää rahaa partioon? Olimme myös tutustuneet etukäteen ehdokkaisiin vaalisivuilla, blogeissa jne. jne. henkilökohtaisia kontakteja välttämättä. Ja sitten piti tehdä päätöksiä.

Haastattelut sujuivat mukavissa merkein vaikka en aina ollutkaan ihan varma, kummalla puolella pöytää jännitettiin enemmän. Viisi erilaista ihmistä kävi juttelemassa kanssamme ja lopputuloksena oli viiden ihmisen samankaltaisia vastauksia. Täytyy myöntää, että olin vähän pettynyt. Me haimme selkeitä linjauksia, mielipiteitä ja kannanottoja. Me saimme varovaisia mielipiteitä ja samojen suuntien hataria linjauksia. Ja kuitenkin, me tiedämme jo lukemamme perusteella, että erojakin pitäisi löytyä!

Haastattelujen jälkeen keskustelimme ehdokkaista ja äänestämisestä pitkään. Miten hankalaa oli edes Tean kattavista muistiinpanoista löytää mitään, mikä erottaisi ekan kolmannesta tai kakkosen ja nelosen viidennestä. Ei mitään riskejä, vain vähän niitä ihania persoonia esillä, joita kaikki ehdokkaat ovat. Toivon, että emme olleet niin kamalia, että haastattelupenkillä piti pelätä. Toivon, että äänestyksen jännitys ei tee kaikesta harmaata.

rohkeutta ja värejä,

Paula

P.s Lue lisää siitä, mistä on kyse

www.partio.fi/vaalit

http://www.uudpp.net/pirske/sitemgr/sitemgr-site/?page_name=Etusivu&addcontent=0