Minulla on nyt lauantaiyö. Hämärää valoa ja hiljainen olohuone. Ei oikein syytä mennä nukkumaan, koska peiton alle käpertyminen tekee sängystä suuren ja yksinäisen. Siksi vietän vielä lauantaiyötä kynttilöiden kanssa ja kirjoitan. Kirjoitan siitä asiasta partiossa, josta on tullut ehkä suurin intohimoni ja mielitekoni. Tilasta ja kasvamisesta. Ihmisenä ja ihmisinä.

Päivölän päivillä 50 partiojohtajaa allekirjoitti kasvujulistuksen, jossa sanotaan: " Yksikään lippukunta ei ole täynnä! Lippukunnissa on tilaa kaikenikäisille. Partio on vetävä ja sen arvot ovat kohdallaan. Oikealla asenteella kasvu on mahdollista! " Tämän mukaan haluan elää ja toimia, sillä allekirjoitan joka sanan, vaikka en paikalla ole ollutkaan. Jos toisimme tämän julistuksen sinne lippukuntiin, ympäri Uudenmaan niin moniko teistä laittaisi nimensä alle? Toivoisin, että Uudellamaalla oltaisiin näissä asioissa päästy jo niin pitkälle, että julistuksen luokse syntyisi jono ja paperista loppuisi melkein tila, ennen kuin kaikki halukkaat olisivat saaneet nimensä näkyviin. Vai meinaatko, että jossain sanottaisiin, ettei lippukunnassa ole tilaa vaan näiltä osin olemme täynnä? Kokeille vaikka akvaariokerhoa jos ne ottaisivat?

Olin tänään aluevaliokunnan kuultavana meidän hoitamamme Toiminta  kasvuksi -projektin osaprojektin tiimoilta. Uusimaa vastaa lippukuntien perustamisen toimintamallista niin, että lopputuotoksen perusteella missä tahansa pystytään ryhtymään perustamispuuhiin. Taisin sielläkin puhua asenteesta ja siitä, miten lpk-perustamisissa hankalinta on ollut vakuuttaa omat rivit yleensä kasvun ja vielä erikseen uuden lippukunnan tarpeellisuudesta. Tässä 2000-luvulla aihetta on jumpattu edestakaisin nyt niin monesti, että toivon näistä kommenteista jo päästyn. Seuraan todella innoissani täällä Hyvinkäällä käynnistynyttä alueleirin suunnittelua. Mukana on kolme vanhaa lippukuntaa ja lisäksi tietysti se neljäs ja uusin, jonka alkumetreillä suksia oli ristissä täältä Nuorgamiin ja takaisin. Ei ole enää.

Sanokaa tekin siellä lippukunnassa, että hei, meidän lippukunta ei ole täynnä. Kirjoittakaa se toimintasuunnitelmiin ja tehkää itsestänne numero. Nyt 65 jäsentä, vuoden päästä 90. Kahden vuoden päästä 110. Sanokaa ääneen itsellenne ja muille, että meillä on tilaa eikä asennevamma vaivaa. Tilaa jäsenille, vierellä ehkä tilaa uusille lippukunnille, sillä yksikään lippukunta ei ole täynnä ja potentiaalisia partiolaisia on kunnat pullollaan.

Ihmisistä nyt tämän verran. Ihmisestä joku toinen kerta.

Paula