Olen aina ajatellut, että varmaan jossain määrin olen ihan ympäristöystävällinen ja ekologinen tyyppi. En mikään mallikansalainen, mutta sellaiset perusjutut ovat hanskassa: kotoa löytyy monenmoista lajitteluastiaa erilaisille jätteille, pullot ja paristot päätyvät sinne minne kuuluukin ja sitä rataa. Nykyään kotonamme loistavat myös energiasäästölamput, mikä ei kyllä ole minun ekologisen tiedostavuuteni tulosta. Tällaisten pienten tekojen taakse on toisaalta tosi helppo piiloutua. Komposti tai energiajäteastia on jotain, mutta aika paljon on varmaan arjessa sellaista, johon vielä voisi tarttua.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Heräsin tähän ajatukseen pienistä arkisista asioista oikeastaan työpaikalla kun kärräsin ties kuinka monennetta pahvimukia työhuoneeseeni. Kyse ei ole siitä, etteikö minulla olisi posliinikuppia työkäytössä vaan nyt puhutaan puhtaasti laiskuudesta. Juon Allu-posliinimukistani kahvit, teet ja melkein kaikki muut juotavat oikein sujuvasti, mutta kun mieli tekee kaakaota, tarttuu käsi kertakäyttömukiin. Näin on. Mutta miksi? Nolottaa ihan, sillä syy on siinä, että kaakao likaa kuppia paljon enemmän kuin tee tai kahvi. Etenkin, jos kuppi jää lojumaan työhuoneeseen käytön jälkeen, on kiinnitarrannutta kaakaota jokseenkin mahdotonta saada irti kupista. Siltä se ainakin on varmasti tuntunut kun olen päätynyt kertakäyttökuppiratkaisuun uudestaa ja uudestaan ja yhä uudestaan. No haloo!

 

Tämä kuppiepisodi on saanut minut tarkkailemaan ympäristöä muutenkin. Mitä muita älyttömyyksiä löytäisin? Jotain pientä mutta kumulatiivisesti suurta? Myönnetään, että lämmin vesi ja suihku ovat heikkouksiani. Olisi ihanaa lillutella suihkun alla piiiitkäään ja varmaan kulutankin vettä ihan itseni ja jonkun muunkin puolesta. Autolla ajan myös aika paljon vaikka kuljenkin työmatkoja mahdollisuuksien mukaan junalla. Vanhat vaatteet UFFille, rahaa Itämerelle,  työhuoneesta valot pois kun lähden paltsuihin. Kaikkea tätä voisi vielä tehostaakin, mutta mikä olisi jotain mullistavampaa?

 

Mistä löytyisi joku ympäristötaho, joka voisi opastaa vähän vihreämmäksi? Tulkaa tekemään ratsia!

 

Paula