Jokaisen äänestysikäisen oikeus ja velvollisuus on äänestää mutta ehdokkaan valinta ei ole mikään helppo nakki. Havahduin kunnalisvaalien olevan ihan ovella, kun päivän lehden välissä tuli useamman puolueen vaalilärpäkettä ja lehdykkää. Facebookin "Äänestä Xää" ryhmiin en periaatteessa liity, sillä ei oikein tunnu omalta lähteä sitä kautta kenenkään taakse mutta netin tarjontaa olen muuten tänään penkonut oikein urakalla. Luin ensin ne lehdykät ja sitten painuin nettoseen. Vaalikone, oi vaalikone, tuo minulle oikea ehdokas ruudulle!

Kyllä-ei vastausten perusteella en kuitenkaan lähtisi valitsemaan ketään. On tärkeää kuulla ajatus vastauksen takana. Huomasin taas, miten minun kylläni saattoi olla hyvinkin lähellä ehdokkaan eitä kun vierestä sai lukea ehdokkaan perustelut. Vaalikoneen jälkeen siirryin puoluiden nettisivuille. Josko totuus löytyisi sieltä? Voin ihan rehellisesti sanoa, että en ikinä ole käynyt näin tarkasti läpi eri puoluieiden vaaliteemoja tai tutustunut näin moneen ehdokkaaseen mahdollisimman tarkkaan. Mistään ei kuitenkaan löytynyt yhtä ylivertaista tyyppiä, jolle jo nyt osaisin ääneni antaa. Toiseen suuntaan tuli kyllä yllätyksiä: tyypit joiden olisi kuvitellut olevat Hyvinkään kehittämisestä samaa mieltä kanssani, olivatkin aivan eri linjoilla.

Aloin jo vähän epäillä, kuinka sokkona olen aiemmin äänestänyt, mutta aiempi ehdokkaani on kyllä ollut ihan hyvillä linjoilla meidän kunnan asioissa ja myös partion asialla. Luulen, että jatkan vielä tänään jossain välissä tätä tutustumista ja läpikäyntiä, sillä olisi pari tarkentavaa kysymystä muutamalle ehdokkaalle. Vaalikoneesta ja puolueiden ohjelmista löytyy minulle tärkeitä kysymyksiä koskien vaikkapa Hyvinkäällä Vanhan villatehtaan alueen käyttöä tai tiettyjä peruspalveluita, mutta vielä kaipaan kunnollista kannanottoa mm. partiolle tärkeisiin asioihin. Urheiluseuroihin ja niiden rahoitukseen viitataan kyllä, mutta etenkin nyt, kun yhteisöllisyys on nousemassa toivottavasti oikeaan arvoonsa, haluan löytää myös muita vastauksia ja ajatuksia. Huomasin muuten penkoessani, että partiolainen ehdokkaana ei välttämättä ole minulle se oikein valinta, ainakaan ilman lisäkysymyksiä.

Tällä kirjoituksella on tasan yksi tarkoitus. Saada sinut vaaliuurnille äänestämään sellaista ehdokasta, joka ajaa niitä asioita, joihin itse uskot. Nyt on vielä hyvin aikaa ottaa selvää ja kysellä. Meidän velvollisuutemme on antaa äänemme kuulua.

julistaa,

Paula