Blogikirjoittelun viive on suoraan verrannollinen muun elämän haipakkaan ja ehkä myös siihen, miten paljon tähän ihmisen pieneen ja vaatimattomaan aikaikkunaan täällä maan päällä mahtuu tilanteita, jolloin ajatukset valuvat kantapäihin. Takana on ihan superkantapääviikko, sillä en muista aikoihin olleeni niin monessa asiassa sitä mieltä, että tämänkin olisi voinut uskoa jo aikanaan jottei taas tarvitsisi kokeilla. Joku voisi hienosti puhua oppimisesta mutta kyllä tässä vähitellen päästään aika lähelle myös itsepäisen tyhmyyden käsitettä. Kun ei vaan ota onkeensa, vaikka kuinka on kuullut ja mistä. Tong tong, päätä seinään. Eikä sellainen käytös sopisi ollenkaan Arvokkaille Kuninkaallisen Närhi-rodun edustajille. Rakkaat lajitoverit, lupaan ryhdistäytyä. Teille muille tiedoksi pikku lista asioista, joita kannattaa ottaa ihan annettuina ilman suurempia perusteita eikä lähteä itsekseen testaamaan, että jos kuitenkin. 

1) Lentokoneen käsimatkatavaroihin pitää aina pakata puhdasta vaatetta ja hammasharja. Myös silloin, kun on lentämässä kotia kohti.

2) Ne perustiedot Suomesta, joita saksan opettajasi koittaa koulussa sinulle saksaksi opettaa, kannattaa painaa mieleen. Myös saksaksi. Väkiluku ja pinta-ala eivät riitä, kun vastapuoli kyselee suurimmista teollisuudenaloista ja vallitsevasta poliittisesta tilanteesta. Saksaksi.

3) Lue sanomalehtiä ja katso uutisia. On noloa kun illallispöydän aussi on sinua paremmin perillä ruuanhintakeskustelusta tai Itämeren tilasta.

4) Hanki perustiedot seuraavista urheilulajeista: jalkapallo, tennis ja golf. Muut lajit plussaa. Perustietoihin kuuluvat ainakin joukkueet/pelaajat, viime aikaiset pelaajavaihdokset, keskeisimpien liigojen/turnausten tulostilanteet sekä pieni henkilökohtainen historia jokaisesta lajista. 

5) Jos olet alle 30-v, harkitse tarkkaan missä tilanteissa käytät fraaseja kuten "silloin kun minä tulin taloon" tai "minun kokemukseni mukaan" tai "on todella vanhanaikaista ajattelua että....". Voit olla ihan oikeassa, mutta aina tilanne ei sitä salli.

Mikä on tarinan opetus? Hymyile. Etenkin saksaksi.

Paula