Olen ollut ahkera Purske-mainostaja näin alkuvuodesta ja tämä on jo toinen kuulutus samasta aiheesta. Kolmatta ei tule, joten nyt on luettava, tsempattava ja ilmoittauduttava. Nyt. Kyse on kasvusta ja kavereista. Siitä, miltä teidän lpk:nne näyttää tänään, huomenna ja etenkin vähän pidemmällä tähtäimellä. Jos et tiedä mistä on kyse, tsekkaa: http://www.uudpp.net/pirske/sitemgr/sitemgr-site/?page_name=uusis&addcontent=0 ja tarkasta samalla myös ensimmäinen kirjoitus tässä blogissa aiheeseen liittyen (päivätty 22.1). Koska kertaus on opintojen äiti, mutta kansa kaipaa myös uutuuksia pohdittavaksi, mennään tällä kertaa hieman erilaisella fokuksella. Puhutaan numeroista ja koosta. Lippukunnan oikeasta koosta.

Kasvukaveriksi on toivottu ilmoittautuvan kaikkia lippukuntia, joilla on jollain jäsenistön määrään liittyvällä alalla haasteita. Johtajakato lienee se yleisimmin tunnistettu, mutta oletteko miettineet, onko teidän lippukuntanne sopivan kokoinen? Reilu viikko sitten olin puhumassa alueryhmässä jäsenmäärän kasvusta ja valottamassa hieman meidän piirimme nykytilaa sekä sitä, miksi numeroilla on mitään väliä. Alueohjaajat haarukoivat toimivan lippukunnan jäsenmäärän olevan vähintään siinä 80 paikkeilla, jos halutaan, että lpk:sta löytyvät kaikki ikäkaudet ja riittävästi johtajia sekä muita "oikean" lippukunnan kriteereitä. Hymisin ja olin samaa mieltä. Riittävä jäsenmäärä takaa monta asiaa, vaikka ei olekaan sinänsä laadun mittari.

80 on kiva luku, mutt raaka totuus on kuitenkin se, että puolet meidän lippukunnistamme on alle 50 jäsenisiä. Kun siihen lisätään ne lippukunnat, joissa jäseniä on 50-80 on jo listattu 75% uusmaalaisista lippukunnista. Liian pieniä aivan liian monta. Joukossa on toki pienten paikkakuntien lippukuntia, joiden kohdalla määrän kasvattaminen on väestöpohjan takia hankalaa. Mutta joukossa on suurten kuntien ja asutuskeskusten lippukuntiakin. Toimeliaita lippukuntia, joiden toimialueella olisi tyyppejä tarjolla. Tyyppejä, jotka syystä tai toisesta eivät vielä ole partiossa.

Haluaisin nyt oikeasti haastaa tuon 75% meidän lippukunnistamme. Eikö olisi tilaa kasvaa? Eikö olisi päässä sellaista ajatusta, että voitaisiin kokeilla? Ehkä 20 uutta jäsentä? Ehkä 30? Ilmoittaudu mukaan ja katsotaan teidän lpk:nne kasvunpaikkoja, tehdään suunnitelma ja hankitaan ne uudet tyypit. Tai haasta minut kysymällä lisää ja keskustelemalla. Ja ilmoittaudu samalla.

kasvun paikoissa mukana,

Paula