Joulunpyhät ovat nurkan takana ja varapaavi koettaa jarruttaa vaikka se ei oikeasti vielä onnistu. Ei ole tietoakaan joulusiivouksista eikä tänä vuonna tehdä joulupöytään mitään ylimääräistä, sillä aattoon saakka on ohjelmassa erilaisia remonttiin ja muuttamiseen liittyviä askareita. Sohva löysi eilen illalla oman paikkansa ja sänky päässee lauantaina makuuhuoneeseen, kunhan sinne saadaan sähköt. Keittiön keskellä nököttää uuden karhea hella, jonka etukäteispukki eilen toi yllätyksenä. Tulee tarpeeseen, sillä vanhaa käyttäessä saattoi melkein lähteä ruokaostoksille sillä aikaa kun levy lämpenee. Ennen aattoiltaa on vielä monta mutkaa ja huonekalua matkassa, mutta jostain syystä ei ahdista vaikka joulu ei ole vielä valmiina.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämä joulu on erilainen kuin mikään koskaan ennen. Koti on muuttunut elämän mukana. Kahden talouden tavaroiden yhdistelyä ja arviointia, mikä otetaan käyttöön ja mikä jää sivummalle. Älkää ainakaan koskaan tuoko taloon lautasia; meillä on astiastoa noin 30 hengen kutsuihin. Ensimmäistä kertaa Suomessa vietetyistä jouluista olen lähdössä heti aaton jälkeen pois kotoa. Ensimmäistä kertaa vuosikausiin meille tulee kuusi. On ostettu omia joulukoristeita ja kaivettu isoäidin kuusenkynttilät esiin sekä laatikko, jossa lukee kauniilla vanhan ihmisen kaunokirjoituksella "Joulu koristee".  Mamma ja pappa katselevat jossain, olen varma.  

 

Varapaavillisen kokemukseni mukaan vuodessa koko elämä saattaa heittää kuperkeikkaa ja vielä voltin perään. Pysyypähän notkeana, elämä ja sen eläjä. Ensi vuodelle toivon ehkä kuitenkin hieman vähemmän akrobatiaa vaikka ajatuksia menosta ja meiningistä toki on. Olisihan se mukavaa, jos kahdella olisi se kolmas…..sellainen nelijalkainen ja karvainen siis. Ennen kuin vaivun taas ajatuksiini, on aika toivottaa hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille teille ja meille. On ollut ilo ja kunnia saada harrastaa partiota taas yksi vuosi päheässä uusmaalaisessa ja valtakunnallisessa porukassa: kiitos kaikesta ja rentouttavaa joulua lämmöllä ja sydämellä meille kaikille. Palataan asiaan viimeistään varapaavillisen uuden vuoden tervehdyksen merkeissä tai sitten jo aiemmin, koska pulppuavat ajatukset ja arkipäivän kokemukset sitä saattavat hyvinkin vaatia.

 

 

Peace,

 

Paula