Aamun kanssa meni tänään hyvin. Se herätteli maltilla, ehdotteli tekemisiä muttei tuputtanut eikä vaatinut. Partio samalla viivalla unien, olemisen ja kaiken muun kanssa. Vapaa valinta. Pitkästä aikaa. Ei kiirettä, ei omia lähtöjä. Ei autoja eikä junia. Aikaisen aamukahvin jälkeen jäin vielä hortoilemaan unen ja valveen rajamaille. Pehmeissä vaatteissa. Silmät kiinni. Irti. Omassa maailmassa, jota ei tarvitse jakaa. Heräilin uudelleen hieman myöhemmällä, Zen Cafén seurasta. Kuiskien. Toiveeni ja haaveeni ja kaikki anteeksi.

Kävelin keskustaan itseni kanssa, joululahjoja pohtien, niitä harkittuja ja saajansa mukaisia. Ulkona silmät avautuivat ja ajatus alkoi kulkea. Harkitsemista ja hankintoja, itsellekin jotain pientä. Ei tarvinnut katsoa kelloa. Oli aikaa olla tuskastumatta kassajonossa. Paluumatkalla mieli vaelteli jo uuden vuoden tienoilla lupauksia pureskellen. Niitä, joita en koskaan tee. Pitäisikö?

Toiminnanohjaajamme Jasu kertoi joskus lupaavansa itselleen, että opettelee joka vuosi uuden taidon. Muistaakseni jokunen vuosi sitten oli virkkauksen vuoro. Kuulostaa fiksulta ja toteuttamiskelpoiselta. Siinä tuulen tuivertaessa hiuksia sekaisin mietin, pitäisikö jotain sen tyyppistä luvata itsekin. Sopisi hyvin, partioonkin. Muistatko, kun viime keväänä hyväksyttiin seuraavien vuosien alustavaa toimintasuunnitelmaa piirille? Kevätkokous valitsi sen, jonka otsikkona oli "Taitoja ja toimintaa". Taitoja. Toimintaa. Seuraavat kaksi vuotta.

Olisi varmaan paljon juttuja, konkreettisia taitoja, joita voisi opetella. Omalla kohdallani päälimmäisenä on mielessä yksi perinteinen partiotaito, jossa oma suoritustasoni on ainakin henkilökohtaisten mittareideni mukaan aivan liian alhainen. Uskaltaisiko luvata ryhdistäytymistä? En ole vielä varma, mutta onneksi on pari viikkoa aikaa harkita. Sama aika sullakin, joten hyvin ehtisit miettiä. Ei varmaan olisi paha rasti? Voisi unohtaa abstraktimmat jutut tai sellaiset, jotka eivät ennenkään ole pitäneet. Ottaisi ihan konkreettisen taidon. Perus(partio)jutun. Diili?

Alkaa hämärtää. Ultra Bran seurassa. Omassa maailmassa. Jakamatta.

Paula